Introducció
a l’exposició

Aquest 2024 es compleixen 100 anys de l’inici d’un somni, d’un projecte que ha sabut conservar S’Agaró com un dels paratges més emblemàtics de la Costa Brava i consolidar-lo com un dels principals atractius turístics reconeguts internacionalment.

L’empresari gironí Josep Ensesa Gubert va intuir el gran potencial que tenia un promontori a prop de la platja de Sant Pol. Posteriorment se li va sumar l’arquitecte Rafael Masó, artífex de l’arquitectura noucentista catalana. Entre tots dos van iniciar aquest projecte d’urbanització que coneixem com a S’Agaró.

PANELL 00

La commemoració del Centenari de S’Agaró persegueix quatre grans objectius:

1. Donar a conèixer el projecte i llegat de Josep Ensesa Gubert.
2. Descobrir la història que ha permès la realitat actual de S’Agaró.
3. Reivindicar S’Agaró com un exemple emblemàtic del turisme de qualitat.
4. Contribuir a reforçar la destinació en el sentit més ampli
(residencial, cultural, gastronòmic, de lleure, esportiu, etc.).

La celebració del centenari de S’Agaró pretén complir amb aquests objectius a través de diverses accions, algunes d’elles permanents i altres efímeres, que permeten viure tots aquells aspectes que li han conferit un caràcter únic a S’Agaró: exposicions, concerts, cinema a l’aire lliure, torneigs de tennis, regates…

Hi seran presents l’arquitectura, el turisme la cultura o l’esport, que permetran als visitants recordar els episodis viscuts a S’Agaró amb personatges de primera línia de molts àmbits de coneixement i de les arts.