S’AGARÓ 1924 – 2024
Camí de ronda
  • S’AGARÓ
  • Camí de Ronda
  • 1 Maig – 31 Desembre 2024

Aquesta exposició, tota exterior, s’articula al voltant dels continguts principals que conformen la història de S’Agaró i el seu Camí de Ronda.

Per conèixer S’Agaró i els seus punts més destacats a nivell arquitectònic i paisatgístic, s’ha adequat un itinerari a través de panells informatius seguint el Camí de Ronda, un dels llocs més visitats de la zona. El seu trajecte ofereix unes meravelloses vistes de la Costa Brava en tota la seva esplendor, que gaudeixen diàriament centenars de persones.

L’objectiu d’aquest itinerari és conèixer tots els aspectes d’aquest projecte residencial a través de l’arquitectura, la geografia de l’entorn, la vida social i cultural o la seva història, entre altes. Un dels punts d’interès més emblemàtics és el monument commemoratiu a Josep Ensesa Gubert, situat a la plaça del Mirador.

També estarà disponible l’opció de visites guiades grupals amb reserva prèvia, a càrrec de l’Ajuntament de Castell d’Aro-Platja d’Aro-S’Agaró.

Als accessos al circuit expositiu hi ha un panell explicatiu amb informació del recorregut. Un cop completat l’itinerari a l’Església de Nostra Senyora de l’Esperança, l’exposició acaba a l’interior de l’Hostal de La Gavina i del S’Agaró Hotel, on es podrà veure l’evolució i història d’aquests dos establiments turístics.

Itinerari del Camí de Ronda

00

Introducció a l'exposició

El 2024 es compleixen 100 anys de l’inici d’un somni, d’un projecte que ha sabut conservar S’Agaró com un dels paratges més emblemàtics de la Costa Brava i consolidar-lo com un dels principals tractors turístics reconeguts internacionalment.

01

La Badia de Sant Pol

S’Agaró ha viscut multitud d’esdeveniments esportius. Tot va començar amb la promoció dels banys i la posterior inauguració del restaurant La Taverna del Mar.

02

Camí de Ronda

Evolució documentada de la construcció del camí que ha hagut de salvar una orografia farcida de pedres i penya-segats.

03

“Senya Blanca”, la primera casa

Rep el nom de Senya Blanca perquè era referent de vaixells i pescadors que s’acostaven per aquesta costa.

04

El cinema a S’Agaró

Més enllà dels mites cinematogràfics que han visitat S’Agaró i s’han allotjat a l’Hostal de La Gavina, aquest entorn ha estat l’escenari de grans produccions que han fet la volta al món.

05

Josep Ensesa Gubert

Del projecte inicial d’Ensesa i Masó, S’Agaró ha evolucionat força però, tal i com mostra la documentació conservada, l’esperit inicial perdura.

06

La vida social i cultural

En aquests 100 anys S’Agaró ha acollit a gran varietat de personatges il·lustres nacionals i internacionals de tots els estaments socials i culturals.

07

Les cases més emblemàtiques

Estan declarades com a béns d’interès cultural. En la majoria dels xalets es pot observar la influència de les masies catalanes amb l’ús d’elements d’antics masos o de materials arquitectònics propis, com terracotes o ceràmiques.

08

L´Esglesia de Ntra. Sra. de l´Esperança

L’església fou projectada per Francesc Folguera i va ser consagrada el 1942. Posteriorment, l’interior es va anar enriquint amb els murals obra del paisatgista Joan Colom.

09

Hostal de la Gavina S’Agaró

Va obrir les seves portes el 2 de gener de 1932 i formava part de la comunitat de xalets, tocant al mar. És l’inici de l’itinerari, on s’ha instal·lat l’exposició “Els Fars del turisme”.

10

S’Agaró Hotel

L’arquitecte va ser Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Montaner. Finalitza l’itinerari, on s’ha instal·lat l’exposició “Els Fars del turisme”.

Consulta més esdeveniments del Centenari: